Košarkaška reprezentacija svečano otvorila obnovljene terene

Na Kamberovića polju obnovljeni tereni za basket

Košarkaška reprezentacija svečano otvorila obnovljene terene

D. Kurbegović

Večeras su na Kamberovića polju u Zenici otvoreni obnovljeni košarkaški tereni, koji sada imaju i rasvjetu tako da svi ljubitelji basketa i košarke mogu cijelu noć da igraju ovaj sport. Zasluga je to J.P. za upravljanje i održavanje sportskih terena iz Zenice na čelu s direktorom Feđom Jovanovićem.

U prisustvu više stotina Zeničana, ovome događaju prisustvovala je i košarkaška reprezentacija BiH na čelu sa selektorom Duškom Vujoševićem. Košarkaši naše selekcije danas su stigli u Zenicu, gdje će u subotu u zeničkoj Areni odigrati utakmicu pretkvalifikacija protiv selekcije Švedske. Kapitenu Adinu Vrabcu pripala je čast da otvori obnovljene košarkaške terene, a prisutnima su se u kratkom govoru obratili i selektor Duško Vujošević, gradonačelnik Fuad Kasumović, te direktor Feđa Jovanović.

Zeničani koji su večeras bili prisutni na ovome otvaranju imali su priliku da se fotografišu s našim reprezentativcima i selektorom, a naravno najveća jagma je bila za Džananom Musom, koji je i najveća zvijezda naše reprezentacije. Naši košarkaški reprezentativci iskoristili su priliku i da odigraju basketa, s rekreativcima, te se zabave i razmijene koju rečenicu s prisutnima.

Svakako da je velika želja svih reprezentativaca u subotu da zenička Arena bude puna, ali začuđujuće je slaba marketinška i medijska podrška, a posebno i radi visokih cijena karata za utakmicu protiv Švedske. Ipak svi se nadaju da će u subotu Arena biti dobro popunjena, de ta će uz veliku podršku naše publike reprezentacija slaviti veoma vrijednu pobjedu protiv selekcije Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi