Košarkaški savez Grčke kaznio PAOK

Košarkaški savez Grčke kaznio PAOK

Teme:

Nakon što je u trećoj utakmici serije između košarkaša PAOK-a i Arisa zbog bacanja petardi na teren uslijedio petnaestominutni prekid utakmice, disciplinci HEBA-lige odlučili su reagovati.

Naime, PAOK je kažnjen sa igranjem dvije domaće utakmice  bez prisustva navijača.

U paketu sa ovom odlukom koja će u dvije naredne utakmice ostaviti igrače PAOK-a bez gromoglasne podrške oko 8 000 svojih navijača stigao je i onaj novčani dio kazne koji će blagajnu ovoga kluba olakšati za 12 850 eura. Ovako visoka kazna je odrezana i zbog činjenice da je PAOK sa svojim navijačima već imao jednu kaznu tokom prvenstva. Zbog svega ovoga iz Uprave PAOK-a nije niti najavljena žalba na ovu odluku.

Podsjetimo, radi se o seriji koja se igra za treće mjesto Grčke košarkaške lige. Aris za koji igra naš reprezentativac Edin Bavčić trenutno je u vodstvu i nakon dvije pobjede u nizu imaju rezultat 2:1. Naš igrač u ovoj seriji bilježi 13,3 poena po susretu uz 9 skokova. U drugoj utakmici kada je Aris pobjedom (73:70) izjednačio rezultat na 1:1, Bavčić je bio MVP susreta sa 22 poena, 10 skokova i jednom ukradenom loptom.

Naredna utakmice ove serije igra se 5. juna kada će Aris na svom terenu pobjedom pokušati doći do trećeg mjesta i kvalifikacija za Euroligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.