Koscielny odlazi iz Arsenala?
Foto: EPA

Ponude Cityja i Marseillea

Koscielny odlazi iz Arsenala?

Midhat Šljivak

Defanzivac Arsenala Laurent Koscielny mogao bi napustiti londonski tim na kraju ove sezone.

Ovaj 31-godišnjak već sedam sezona nosi dres Topnika i kako stvari stoje ovo će mu biti posljednja sezona na Emiratesu.

Nakon blizu 300 utakmica za klub, vrijeme je došlo za nove izazove u karijeri, a izbor novog kluba bi trebao uskoro biti objavljen.

Dva tima su u igri za dovođenje francuskog štopera. Na stolu Koscielny ima ponudu velikog rivala iz Premier lige Manchester Cityja. Menadžer Građana Pep Guardiola je veliki fan ovog fudbalera i on će ga pokušati dovesti u svoje redove ovog ljeta.

Druga ponuda je od ekipe Marseillea. Francuski velikan želi da se u narednoj sezoni ponovo bori za naslov prvaka, a kao dio te šampionske ekipe vide i Koscielnyja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je u januaru ovaj fudbaler produžio ugovor sa Arsenalom do 2020. godine, sve je izvjesnije da će on ovog ljeta otići iz Londona.

Prethodno je Koscielny igrao za Lorient, a u Arsenal je stigao 2010. godine za 11 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti