Šta su odlučili "legionari" FK Željezničar? Dogovorena su tri važna potpisa uz zvučni odlazak

Plavi upalili motore

Šta su odlučili "legionari" FK Željezničar? Dogovorena su tri važna potpisa uz zvučni odlazak

Admin Čaušević

FK Željezničar je počeo sa pripremama za novu sezonu. Trener Nermin Bašić je u ponedjeljak obavio prozivku na kojoj nije bilo nekoliko poznatih lica među kojim su i lideri u svlačionici Plavih.

Kako je to svojstveno za premijerligaše na prvom treningu pred novu sezonu se pojavi dosta novih lica koji će se probati nametnutni i izboriti za ugovor. Izuzetak nije ni Željezničar.

Bašić je na raspolaganju imao niz novajlija među kojim je i nekoliko stranaca kao što su Abdulmalik Al-Jaber iz Saudijske Arabije ili Allyson Honorio iz Brazila te Kolumbijac Faver Ramirez iz TOŠK-a.

Od igrača iz prethodne sezone na treningu je bio prisutan 21 igrač, dok su kako je saopšteno iz Željezničara, Edin Cocalić, Semir Štilić, Joseph Amoah i napadač Armin Hodžić dobili produžene odmore.

Krajem prošle sezone brojnim igračima Željezničara je istekao ugovor, pa je tako osim odlaska Santosa zabilježen još jedan iz kategorije "zvučnih", pošto u plavom dresu više neće biti ni Dženisa Beganovića.

Oglasi

Ugovori su istekli i trojici "legionara" i zaštitnih lica Plavih - Edinu Cocaliću, Semiru Štiliću i Aleksandru Kosoriću, a njihova odluka je već poznata.

Kosorić je već dogovorio ostanak te će i naredne sezone nositi kapitensku traku, dok će produženje ugovora potpisati Štilić i Cocalić te će i u novoj sezoni biti stanovnici Doline ćupova.

Željezničar je izgleda pitanje trenera riješio na duže staze pošto je sa Bašićem potpisan ugovor na 2+1 što je jasan znak povjerenja ambicizonom stručnjaku koji je odveo Plave u Evropu nakon tri godine.

"Bit će puno stvari po pitanju igračkog kadra, na to će se fokusirati sportski direktor Samir Bekrić, ja ću se fokusirati na teren, ali naravno zajedno ćemo sarađivati oko tih stvari", kazo je Bašić na pitanje o igračkom kadru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najtrofejniji bh. kluba će početak priprema obaviti u Sarajevu, zatim slijedi odlazak na Zlatibor. Planirano je odigravanje četiri do pet utakmica.

Prvog protivnika na eurosceni Željezničar će saznati 20. juna kada je programu žrijeb prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Mečevi se igraju 13., odnosno 20. jula.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Majaba1
Najtrofejniji kkub ? HAHAHAHAHAHAHAHAHWHWHWHWHW
2 1
komentator1
Kaze “Novinar” da su najtrofejniji??? Jebbem ti sve sto ti po kuci hoda
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi