Dečko koji je ispisao historiju FK Budućnost mogao bi dobiti ugovor na Grbavici

Mnoge je pohvale dobio u proteklom periodu, a sada bi ga već mogli vidjeti u Premijer ligi

Dečko koji je ispisao historiju FK Budućnost mogao bi dobiti ugovor na Grbavici

Samir Mlaćo
Radno je od danas na Grbavici. Nekoliko novih imena se odazvalo šefu struke Nerminu Bašiću, pred kojim je mnogo posla.

Plavi će gotovo sigurno ostati bez Brazilca Santosa, spominje se i odlazak veziste Armina Hodžića koji se danas ipak odazvao prozivci, a klub sa Grbavice je već ranije potvrdio odlazak golmana Josipa Bendera.

Od novih imena prozivci su se odazvali Maid Demirović, Adonis Bilal, Allyson Honorio, Faver Ramirez, Andre Đođ, Ognjen Radović i Arman Buzoku.

Pojedina imena zvuče simpatično, mnogi navijači Željezničara se nadaju nekom 'novom' Santosu, a posebno zanimljiv je član banovićke Budućnosti Maid Demirović.

Demirović iza sebe ima sezonu za pamćenje. Prošao je sve selekcije Banovićana, debitovao sa 16 godina za prvi tim, a sa 18 godina postao je kapiten ekipe, te je zvanično proglašem najboljim mladim igrače protekle sezone Prve lige FBiH.

Oglasi

Zaista je rijetkost u nogometu da golobradi mladići dobiju kapitensku traku, ali iz federalnog prvoligaša su jasno istakli da je Demirović to zaslužio kako na terenu, tako i ponašanjem van njega.

Sa kapitenskom trakom Demirović je postao vjerovatno najmlađi kapiten u bh. nogometu, a sada bi mogao napraviti i prvi transfer.

Danas je trenirao sa Plavima sa Grbavice i ukoliko zadovolji ukuse, ostat će na Grbavici. Demirović nastupa za poziciji desnog beka, a u protekloj sezoni Prve lige FBiH upisao je 27 nastupa uz dva pogotka i pet asistencija.

Nastup je dodao i u Kupu BiH gdje je Budućnost za rivala imala upravo Željezničar koji je slavio 2:1.

Nedugo nakon toga FK Željezničar i FK Budućnost su potpisali ugovor o saradnji.

Oglasi

“U Plavom salonu na Stadionu Grbavica predstavnici FK Željezničar i FK Budućnost iz Banovića potpisali su ugovor o međusobnoj saradnji i razumijevanju čime su dva kluba postali partnerski klubovi koji će u narednom periodu sarađivati u oblasti sporta, ali i drugim segmentima funkcionisanja klubova.

Na ovaj način FK Željezničar posebnu pažnju posvećuje domaćem tržištu te širi krug djelovanja i u drugim sredinama i gradovima Bosne i Hercegovine“, stajalo je tada u objavi.

Jasno je da su u oba kluba zaista shvatili ozbiljno dogovor, što govori i Demirovićev dolazak na Grbavicu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada je u pitanju FK Budućnost, ovaj tim se takmiči u Prvoj ligi FBiH i proteklu sezonu će pamtiti po velikoj minutažu za mlade igrače. Bio je to hrabar potez, ali i za svaku pohvalu, a na kraju nije ispaštao ni rezultat. Banovićani su završili na sjajnom trećem mjestu i pokazali da su na pravom putu, u svakom pogledu.

Na čelu stručnog štaba Banovićana je nekadašnji čuvar mreže Denis Mujkić, koji se sjajno snašao u trenerskim vodama i definitivno je trenerska budućnost naše zemlje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Pa i prije smo iz ničega pravili pitu.
1 0
789012455
Wow
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti