Nova lica u stručnom štabu FK Željezničar
Nermin Bašić će u stručnom štabu imati nekoliko novih imena

Bašić kompletira ekipu

Nova lica u stručnom štabu FK Željezničar · Saznajemo

Midhat Šljivak

FK Željezničar danas počinje pripeme za novu sezonu. Plavi s Grbavice danas su saopštili kako Nermin Bašić ostaje trener u naredne dvije sezone, a u stručnom štabu će se pojaviti neka nova lica.

FK Željezničar iza sebe ima dosta uspješnu sezonu. Plavi su završili na trećem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine i izborili su Evropu.

Pripreme za start nove sezone počinju već danas. Nermin Bašić povest će Plave sa stadiona Grbavica, a dobra vijest za navijače ovog tima je ta da je ovaj mladi stručnjak danas potpisao novi dvogodišnji ugovor.

Bašić će u novoj sezoni imati nešto izmijenjen stručni štab. Kako SportSport.ba nezvanično saznaje Jadranko Bogičević više neće obavljati ulogu pomoćnika, a umjesto njega će trener Željezničara imenovati pojačanje iz Slovenije, čije ime još nije poznato.

Željo će imati i novog kondicionog trenera. Angažovan je doskorašnji član Veleža Anel Hidić i on će se u budućnosti brinuti za fizičku pripremu fudbalera sarajevskog tima.

Oglasi

Hidić je ranije radio u Željezničaru, bio je u Kini i Libiji i smatra se vrhunskim specijalistom za fizičku pripremu. Vlasnik je UEFA A licence.

U klubu će kao pomoćnik trenera Bašića ostati Jasmin Kolašinac, a za golmane će i dalje biti zadužen legendarni Kenan Hasagić.

Bašić i ekipa danas pale motore. Cilj je što bolji rezultat u Evropi i Premijer ligi, a 39-godišnji trener izrazio je veliko zadovoljstvo što ostaje u klubu.

"Jako sam sretan što sam dobio povjerenje, prije svega navijača, predsjednika Kluba, Upravnog odbora, sportskog direktora. Velika je čast voditi Željezničar, isto tako i velika obaveza. Na obostrano zadovoljstvo smo potpisali jedan duži ugovor, dvije godine plus jedna", rekao je Bašić i dodaje:

"Sam ugovor nam govori da želimo dugoročno da sarađujemo, da želimo da pravimo nešto novo, možda nešto drugačije u okvirima koje trenutno imamo", rekao je Bašić nakon potpisa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj stručnjak je FK Željezničar do sada vodio na devet utakmica i ima četiri pobjede, dva remija i tri poraza uz gol-razliku 12:11.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
E cuj Hidic hahahah Velez nikad goreg kondicionog nije imao i vise povreda sreca pa ode, samo kud bas Zeljo da ga pokupi
3 0
user1659354598
**** vas Hasagic,on je kriv za sve golmane ,unistio je Bendera koji je bio solidan dok ga nije Hasagic preuzeo,od Muftica i ne ocekujemo nista,trebali su i Hasagica otjerati ako su i Bogicevica ,ni jedan nije nista doprinjeo klubu a u taj kos treba i onu ublehu iz omladinskog pogona staviti Edina Curica
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi