Defanzivac Plavih za SportSport.ba

Kosorić: Konkurencija je jaka, na nama je da se borimo

A. Beganović

Defanzivac FK Željezničar Aleksandar Kosorić bio je naš sagovornik na pripremama Plavih u Međugorju.

Kosorić ističe da je zadovoljan kako se odvija prva faza priprema, koja je uvijek teška za sve fudbalere.

"Imamo dosta novih igrača u odnosu na prošlu polusezonu.  Novi igrači se brzo uklapaju, atmosfera je super i radi se ozbiljno. Ovo je najteži dio priprema jer se nije lako vratiti u takmičarski ritam nakon mjesec dana odmora", rekao je Kosorić, te dodao:

"Na jučerašnjoj utakmici je bio fokus na tome da pokažemo koliko smo spremni u prvih 45 minuta i da se 'istrčimo'. Mislim da je prva provjera bila uspješna".

Željezničar je svoju ekipu pojačao velikim brojem novih igrača, čiji dolasci su znatno ojačali konkurenciju u ekipi.

"Tu su neki kvalitetni igrači koji iza sebe imaju dobru karijeru. Neće se biti jednostavno izboriti za mjesto u prvih jedanaest, ali svakako da ćemo biti kvalitetniji, što će možda biti i mali pritisak. Na nama je da se borimo".

Ambicije kluba sa Grbavice su usmjerene ka plasmanu u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U prvenstvu ćemo se truditi dok god budemo imali šansi. Najbitnija utakmica za nas je prvo kolo protiv Širokog Brijega. Tri boda iz te utakmice bi nam dala vjetar u leđa pred nastavak sezone. Naravno, tu je i Kup BiH, gdje smo u četvrtfinalu i cilj nam je da ga osvojimo", zaključio je Aleksandar Kosorić, jedan od najboljih fudbalera Željezničar u protekle dvije sezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije