Kosorić: Pokazali smo mentalnu snagu, nadam se povratku navijača protiv Krupe!

Plavi ponovo zasjeli na lidersku poziciju

Kosorić: Pokazali smo mentalnu snagu, nadam se povratku navijača protiv Krupe! · Intervju

S. Mlaćo

Veoma važnu pobjedu upisali su nogometaši Željezničara jučer na gostovanju kod NK Široki Brijeg (0:1).

Plavi su slavili minimalnu pobjedu, te se vratili na lidersku poziciju. Posebno im je pobjeda značajna nakon ispadanja iz Evrope i brojnih problema koje su ih zadesili, a odnose se na testiranje nogometaša, izolaciju, itd...

Za SportSport.ba je govorio iskusni defanzivac Željezničara Aleksandar Kosorić.

"Znali smo da će biti teška utakmica, jer smo igrali prije četiri dana evropsku utakmicu. Imali smo mnogo problema, desetak dana smo bili i bez treninga, tako da smo išli da pametno igrom dočekamo svoju šansu i na kraju smo to i napravili. Djelovali smo kao ozbiljna ekipa koja zna u svakom trenutku šta želi, a Široki smo respektovali maksimalno jer imaju mladu i kvalitetnu ekipu sa dobrim trenerom. Oni su bili dominatniji prvo poluvrijeme, a nama je pripalo drugo. Na kraju smo zasluženo pobijedili", priča Kosorić za SportSport.ba.

Plavima je pobjeda naravno bitna radi nastavka borbe za sami vrh tabele, ali i na psihološkom planu.

"Zaista je dosta toga izdešavalo u proteklom periodu. Pobjeda mnogo znači na psihološkom planu, imamo pet pobjeda u šest kola, te djelujemo dosta čvrsto".

Plavi su pratili razni pehovi u proteklih mjeseca dana, no svi se nadaju da su sada prošlost. Odlazak u Izrael, pa povratak kući, stalna testiranja, izolacija....

"Po prvi put mi se takvo nešto dešava u karijeri. Nakon deset dana pauze igrali smo evropsku utakmicu, nismo na fizičkom nivou na kojem trebamo da budemo, ali opet pokazali smo da smo mentalno i psihološki kvalitetni i čvrsti. Pokazali smo možemo nositi sa takvim stvarima".

Narednog vikenda na Grbavicu stiže Krupa. Plavi ne žele ponoviti scenarij kao protiv Mladosti (0:1). Kosorić neće igrati zbog tri žuta kartona.

"Mladost nam je bila veliki šamar, te ne želimo ponoviti nešto slično. Shvatili smo kako treba ulaziti u svaku utakmicu i ne smijemo dozvoliti da se ponovi nijedan procenat sa te utakmice. Igramo kući i idemo po pobjedu".

Postoji mogućnost da se susret igra pred publikom, što raduje sve na Grbavici.

"Nevjerovatno je igrati bez navijača. Imate osjećaj nekada kao da je trening utakmica. Nama najviše nedostaju navijači od svih ekipa, jer imamo najbolje navijače i najbolju posjetu. Nadam se da će publike biti već od narednog kola, a Krupu respektujemo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer lige je već do sada donijela nekoliko iznenađenja.

"Premijer liga je kao i svake godine neizvjesna do samog kraja. Svako svakoga može dobiti. Mi izgubimo od Mladosti, a npr. Olimpik dobije Veleža. Generalno, mislim da će se liga podijeliti na dva dijela. Bit će tu sedam - osam ekipa koje će se boriti za sami vrh, a ovi ostali za donji dio tabele. Veliki respekt ide i ekipama iz donjeg dijela tabele, jer npr. Mladost dođe i savlada nas na Grbavici. To je dobro za naš fudbal, ta neizvjesnost, a npr. u okruženju vidite da jedna - dvije ekipe se istaknu", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba iskusni defanzivac Željezničara Aleksandar Kosorić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
Pokazao je Amaw da nije zaboravio štelit utakmice.
4 23
Undertaker
Najlslabija karika u Želji...
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi