Priključio se danas pripremama nove ekipe

Kosorić: U Radnik sam stigao na nagovor Mladena Krstajića

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Radnika jutros su odradili novi trening na pripremama u Antaliji, a ekipi se priključio i novi fudbaler.

Naime, prije nekoliko dana za Radnik je potpisao nekadašnji kapiten Željezničara, Aleksandar Kosorić. Ovaj odbrambeni igrač s klubom iz Bijeljine potpisao je ugovor do kraja sezone, a već jutros je doputovao u Antaliju i priključio se treninzima svoje nove ekipe.

Nakon treninga za SportSport.ba Kosorić je izjavio da je imao dosta ponuda iz Premijer lige, te je otkrio zbog čega je na kraju izabrao baš Radnik.

"S obzirom da sam tek jutros stigao, dosta igrača poznajem i sa nekima sam već igrao. Mislim da mi nije nepoznanica ekipa Radnika, radi se o jednoj kvalitetnoj ekipi koja je u borbi za sami vrh tabele i odlučio sam na nagovor prijatelja Mladena Krstajića da dođem u Radnik. S njim sam dugo prijatelj, bili smo cimeri u Partizanu i na njegov nagovor sam odlučio da dođem da pomognem ekipi, ali i oni meni da odigram do ljeta, pa ćemo vidjeti onda šta i kako", rekao je Kosorić.

Novi fudbaler Radnika dodao je da ne želi obećavati ništa jer je tek stigao, ali je istakao da će svaka utakmica biti teška, te da je cilj ekipe da se izbori Liga za prvaka.

"Neće biti lako, svaka utakmica je teška i prvi korak je da se izbori Liga za prvaka i onda da se nastavi dalje ka određenim ciljevima. U ovom trenutku ne bih ništa obećavao jer sam tek došao, ali sigurno da nas čeka uzbudljiva sezona sa Ligom za prvaka i Ligom za opstanak", izjavio je Kosorić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik danas igra svoj drugi pripremni meč u Antaliji protiv mađarskog Sokoksara, ali će nekadašnji igrač Želje propustiti današnju utakmicu.

"Neću danas nastupati jer sam tek jutros stigao i biću na poštedi da se malo adaptiram, odmorim i dođem sebi tako da ću propustiti današnji meč", zaključio je Kosorić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi