Trener Radnika zadovoljan utakmicom

Milošević: Jedan njihov igrač ima platu kao cijeli naš tim

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Radnika poraženi su danas u pripremnom meču od Arsenala Tule sa minimalnih 1:0 na pripremama u Antaliji.

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine na pripreme u Antaliju stigao je prije nekoliko dana, a danas su igrači Radnika odigrali i prvi pripremni meč u kojem su poraženi sa 1:0. Nakon utakmice trener ekipe iz Bijeljine, Nebojša Milošević, za SportSport.ba kazao je da njegov tim nema priliku igrati ovako jake utakmice u Premijer ligi BiH.

"Odlična utakmica, ovakve utakmice mi nemamo priliku da igramo. Igrali smo sa kvalitetnim protivnikom, ja sam u pripremi utakmice rekao igračima da vidimo kako jedan njihov igrač vjerovatno ima mjesečna primanja kao cijeli naš tim uključujući i stručni štab. Da vidimo da je takva razlika. U sklopu pripremnog perioda ovo je odlična provjera da nas natjera da pružimo svoj maksimum. Ovako kvalitetan i brz teren, agresivan protivnik koji ne da prostora za razmišljanje i kalkulacije što mi nemamo u našem takmičenju. Sve u svemu, više pozitivnih utisaka imam nego negativnih. Hendikep nam je bio neigranje Pece i Kitanovića na bočnim pozicijama, jer Arsenal igra u sistemu koji nam je pravio probleme upravo na tim pozicijama", rekao je Milošević.

Trener ekipe iz Bijeljine dodao je da ima grupu igrača koji će dobiti veću minutažu, ali da će također šansu dati i mladim igračima kako bi stekli iskustvo igranja u jakim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nije ovo naš najbolji sastav, imamo još tri utakmica do kraja. Velika grupa će dobiti veliku minutažu, ne mogu reći da će svi dobiti podjednaku. I mlađi će dobiti prostora da osjete iskustvo igranja ovako jakih utakmica, ali imamo jednu grupu od 15-15 igrača koji će nositi takmičenje i oni će dobiti minutažu jer ja imamo potpuno povjerenje u njih", dodao je trener Radnika.

Radnik narednu utakmicu igra u srijedu protiv mađarskog Soroksara. Nakon toga na rasporedu su mečevi protiv Zarle iz Moldavije i Karpatta iz Ukrajine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi