Kosovo dobija savremeni stadion, a BiH još uvijek čeka teren s normalnim uslovima
Izgradnja savremenog stadiona samo je u Bosni i Hercegovini još uvijek bauk. Drugi su već daleko odmakli u infrastrukturi, a naša selekcija će i dalje igrati na oranicama. (Foto: EPA)

Fantastično zdanje

Kosovo dobija savremeni stadion, a BiH još uvijek čeka teren s normalnim uslovima

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Kosova uskoro će zvanične utakmice igrati pred svojim navijačima.

Fudbalski savez ove zemlje krenuo je u izgradnju novog stadiona u Prizrenu, a zdanje koje će dobiti biće napravljeno sa svim pratećim stvarima i Kosovo će imati jedan od savremenijih stadiona u regionu.

Kapacitet stadiona je 20.000 sjedećih mjesta, a ukupna cijena gradnje iznosi 30 miliona eura. To će biti samo jedan u nizu stadiona čija je izgradnja planirana u narednoj godini.

Tako će Kosovo za relativno male pare dobiti savremen stadion, a reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek nema pravi nagovještaj da bi mogla dobiti približno dobar stadion.

Čini se kako će se naša liga još dugo igrati bez reflektora i na terenima koji prilikom malo jače kiše budu pretvoreni u močvaru, dok će reprezentacija utakmice u "zimskim terminima" igrati daleko od BiH.

Možda nismo ni zaslužili bolje...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi