Predsjednik kosovskog Saveza: Rado bi ugostili Srbiju u Prištini

Zamislite samo...

Predsjednik kosovskog Saveza: Rado bi ugostili Srbiju u Prištini

S. Grebović

Agim Ademi, prvi čovjek Fudbalskog saveza Kosova, najavio je mogućnost gostovanja reprezentacije Srbije u glavnom gradu Kosova.

UEFA pravila nalažu da se sa selekcijom Kosova "zbog političkih razloga" ne može sastati reprezentacija Srbije, kao ni Bosne i Hercegovine.

Iz istih razloga nije moguć dvoboj Rusije i Ukrajine kao i Azerbejdžana i Armenije koje su donedavno bile u ratnom sukobu.

Međutim, sa Kosova dolaze informacije kako bi se uskoro moglo desiti suprotno.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mogu da garantujem da bi organizacija takve utakmice u Prištini bila u skladu sa najvišim UEFA standardima. Ne znam šta bih mogao da kažem, politički aspekt je uvIJek prisutan na Balkanu. To smo vidjeli i u duelu Srbije i Albanije", rekao je Ademi za italijanski Tuttosport.

Večeras selekciju Kosova očekuje duel protiv Španije u Sevilli od 20:45, a ovaj će meč biti pod velikom pažnjom zbog najava Španaca da neće poštovati svog gosta.

Top Komentari

2323
Ko su ovi ??
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi