Tenzije pred meč Kosova i Španije: "Zašto ne izgovoriš riječ Kosovo?"
Foto - Screenshot

Španci ne priznaju Kosovo kao državu

Tenzije pred meč Kosova i Španije: "Zašto ne izgovoriš riječ Kosovo?"

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Kosova večeras će ugostiti selekciju Španije u susretu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Pred ovaj meč ponovo je bilo tenzija između domaćih novinara i španskog tima, koji nisu željeli da izgovore riječ Kosovo.

Napadač Pablo Sarabia bio je poprilično zbunjen na press konferenciji. Konstantno je umjesto Kosovo govorio 'domaći tim', a to je naljutio novinare sa Kosova.

Jedan od njih je potom odlučio pitati španskog fudbalera: "Zašto ne kažeš Kosovo, zašto govoriš domaći tim?", pitao je novinar, a Sarabia je ostao zbunjen:

"Ne razumijem pitanje", kratko je odgovorio Sarabia.

Pitanje je ponovljeno uz objašnjenje da se odnosilo na portparola španske reprezentacije. Konferencija je nastavljena uz objašnjenje da portparol ne može odgovarati na pitanja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I u prvom meču ovih selekcija bilo je dosta napeto. Španski novinari nisu željeli da izgovore riječ Kosovo, a tokom prijenosa je ime reprezentacije ove zemlje bilo ispisano malim slovima.

Španci ne priznaju Kosovo kao državu i zbog toga nastaju svi problemi pred utakmice, a vidjet ćemo kako će navijači Kosova večeras ugostiti Španiju i njihove igrače.

Top Komentari

Rastafarian
Sad će Srbi razvit teoriju da su svi Španjolci njihovi potomci :D
19 0
Jupp
Pa zasto se politika mijesa u sport? Zar ovo treba da bude pitanje na pres konferenciji? U jednu ruku razumijem i novinare sa Kosova, ali hebem mu, zaboravi na te stvari kad se utakmica igra! Iskreno zelim da ih Kosovo nabije posteno, pa ce svijetski mediji premijeti ko je pobijedio!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi