Kosovo sve jače: Dolaze još dva pojačanja

FIFA odobrila zahtjev

Kosovo sve jače: Dolaze još dva pojačanja

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odobrila je još dvojici igrača da nastupaju pod zastavom Kosova. 

Naime, inostrani mediji su objavili da su pravo nastupa za selekciju koju vodi Albert Bunjaku stekli Besart Berisha (31) i Fidan Aliti (23).

Berisha je igrač sa velikim iskustvom i tokom karijere je imao priliku igrati za klubove kao što su HSV i Burnley, a danas kada nastupa u Australiji za Melbourne Victory imat će priliku da zaigra za Kosovo. U prošlosti je Berisha upisao 15 nastupa za selekciju Albanije. 

Za Albaniju je također ranije igrao u Aliti, koji od ovog ljeta nastupa za Slaven Belupo nakon što je prethodno bio član Sheriffa i Luzerna. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi