Manev se skoro vratio u Premijer ligu, ali je zatim plan propao

Tuzlaci tragaju za pojačanjima u zadnjoj liniji

Manev se skoro vratio u Premijer ligu, ali je zatim plan propao

S. Mlaćo
Sjajni defanzivac Kosta Manev (29) ove zime povezivao sa FK Tuzla City, no na kraju nije došlo do ozvaničena saradnje. Iako je sve bilo dogovreno, Manev se neće vratiti u Premijer ligu.

Potvrđeno je to iz redova FK Tuzla City i Tuzlaci su okrenuti nekim drugim opcijama. Manev je u Premijer ligi pružao sjajne partije u FK Velež i nema sumnje da bi bio veliko pojačanje za Tuzlake.

Na kraju se to ipak neće desiti, a gdje će završiti Manev nije poznato. Posljednji angažman imao je u Akademiji Pandev, a nastupao je i za Vardar, Kemi City, FC Inter, PK-35, Honku, Viikingit...

Podsjetimo, Tuzlaci su ove zime mnogo mijenjali, no prelazni rok za njih nije završen.

“Ćorić i Hadžić se sve više uklapaju u ekipu a Nukić je ponovo na svojoj prirodnijoj poziciji gdje je bio nezaustavljiv i mislim da ga više nećemo vraćati u zadnju liniju“, kazao je nedavno šef struke Milenko Bošnjaković te otvoreno istakao kako su pojačanja ekipi itekako potrebna.

“Trebaju nam još dva-tri igrača. Da bi imali kvalitetnu širinu. Dobro bi nam došao lijevi bek, stoper i još jedan napadač ili “desetka” pošto nije još sigurno hoće li Mehanović imati pravo nastupa“.

Oglasi

Tuzlaci su u Turskoj za sada savladali Ordabasy sa 4:1, te ukrajinski Metalist sa 1:0.

Tuzlaci u drugi dio sezone kreću utakmicom protiv mostarskog Veleža, a trenutno je ovaj tim na osmom mjestu tabele s 21 osvojenim bodom i slijedi im borba za opstanak.

Sigurno se uoči sezone nisu nadali borbi za opstanak, jer su bili jedan od kandidata za sami vrh tabele. Dobro su i krenuli, ali se zatim desio veliki pad.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uslijedila je i trenerska promjena, rastanak sa Draganom Jovićem, a izbor za novog trenera na kraju je pao na Bošnjakovića.

Bošnjaković je posljednji angažman imao u FK Budućnost Banovići, gdje je na samom startu nove sezone Prve lige FBiH potpuno neočekivano digao sidro.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Jasko.Tz
Čuj tuzlaci...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi