Bošnjaković otkrio na kojim pozicijama 'škripi' Tuzli City, te najavio mogući problem sa Mehanovićem

Tuzlaci odigrali sjajan meč u Antaliji, sutra nova provjera

Bošnjaković otkrio na kojim pozicijama 'škripi' Tuzli City, te najavio mogući problem sa Mehanovićem

S. Mlaćo
Nogometaši Tuzle City uspješno su prošli prvi ispit u Antaliji Tuzlaci su za rivala imali ekipi kazahstanskog Ordabasyja, te slavili 4:1.

Imali su razloga za zadovoljstvo, što je jasno istakao i glavni trener Milenko Bošnjaković.

“Rezultatski je to moglo biti i uvjerljivije ali ono što smo prikazali u subotu, bilo je i više nego dobro. Izgledali smo od prve do zadnje minute onako kako to želim. Ozbiljni, agresivni, rastrčani, odgovorni…sve ono kako treba da izgleda jedna ekipa“, kazao je Bošnjaković.

Istakao je zadovoljstvo novajlijama.

“Ćorić i Hadžić se sve više uklapaju u ekipu a Nukić je ponovo na svojoj prirodnijoj poziciji gdje je bio nezaustavljiv i mislim da ga više nećemo vraćati u zadnju liniju“, kazao je Bošnjaković te otvoreno istakao kako su pojačanja ekipi itekako potrebna.

“Trebaju nam još dva-tri igrača. Da bi imali kvalitetnu širinu. Dobro bi nam došao lijevi bek, stoper i još jedan napadač ili “desetka” pošto nije još sigurno hoće li Mehanović imati pravo nastupa“.

Oglasi

Mirzad Mehanović se ove zime vratio u Tuzlu City,  a prethodno je nstupao za Shoalah iz Saudijske Arabije.

Naredni rival ekipe Tuzle City u Antaliji će biti Metalist iz Kharkiva.

Podsjetimo, FK Tuzla City je prvi dio sezone okončao na osmom mjestu sa 21. osvojenim bodom. Očekuje ga borba za opstanak, iako je uoči sezone najavljena borba za sami vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzlaci će drugi dio sezone otvoriti domaćim susretom sa FK Velež.

I Rođeni su od jučer u Antaliji pa će treneri imati priliku da skautiraju jedni druge u narednim danima.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije