"Kostić i Fatić to nisu zaradili, mi vodimo procese pred državnim organima"

Sloboda će gotovo sigurno dobiti licencu

"Kostić i Fatić to nisu zaradili, mi vodimo procese pred državnim organima"

S. Mlaćo

Jučer je u Sarajevu prekinuta sjednica Drugostepene komisije za licenciranje, te zvanično nije poznato kako će izgledati Premijer liga u narednoj sezoni.

Sloboda, GOŠK, Borac i Vitez još uvijek su bez licence, ali prvi čovjek Slobode Senad Mujkanović zadovoljan je jučerašnjim ishodom sjednice. Ističe da će Sloboda sigurno i naredne sezone igrati Premijer ligu.

"Sloboda nije u problemima, Slobodi drugi prave probleme ili to pokušavaju. Mi smo organizovan klub, takvih je vjerujte samo 3-4 u Premijer ligi. Što se tiče sjednice mi smo zadovoljni, sve je bilo preobimno pa je zbog umora pojedinih članove komisije odlučeno da se nastavi u utorak. Uspjeli smo da završimo svoj dio posla, dobili upute šta trebamo još da uradimo, te smo uslovno dobili licencu", priča Mujkanović za SportSport.ba.

Jučer se oglasile popularne "Fukare" te pružile podršku voljenom klubu i prozvale Ivana Fatića i Ivana Kostića, dvojac koji je do sada bio kočnica za dobijanje licence. Sretan je Mujkanović zbog podrške navijača, a priznao da će Sloboda morati da plati dugovanja ovoj dvojici fudbalera.

"Drago mi je da je javnost u Tuzli spoznala prava istinu oko Slobode. Jasno je svima šta se dešavalo prije, a šta se dešava sada i koliko se trudimo i borimo. Sada je slika jasnija, a pojedini ljudi su ranije bili u zabludi", priča naš sagovornik koji se dotakao i sluačaja "Kostić-Fatić".

"Prema odluci FIFA-e mi moramo isplatiti novac Kostiću i Fatiću, te ćemo to i učiniti. Znamo da to oni nisu zaradili, ali pritisnuti smo od strane Komisije za licenciranje te FIFA-e i to je to. Mi vodimo procese pred državnim organima ne samo za njih dvojice već za još neke nogometaše oko utvrđivanja pravog stanja. Oni su htjeli naštetiti Slobodi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla će za desetak dana vjerovatno dobiti još jednog premijerligaša u nogometu. Sloga Simin Han krupnim koracima gazi ka eliti.

"Mi imamo svoj klub i vodimo brigu o njemu. Drugi klubovi nas ne zanimaju. Da li će novi premijerligaš biti Sloga, Olimpik ili Velež, to nama nije bitno. Svi oni će nam biti protivnici na terenu i protiv sviju ćemo ići da upišemo pobjede i obradujemo naše navijače. To kako će se neki klub zvati i kakvi će politiku voditi, mene ne zanima. Imamo zaista i previše posla tako da se nemamo vremena baviti njima", dodao je Senad Mujkanović, prvi čovjek Slobode za SportSport.ba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

disident7
Prvo plati pa tuzi nema druge.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi