Husić: Nadam se da ćemo, uz Božiju pomoć, okusiti slast igranja Premijer lige
Sloga se nalazi na korak od Premijer lige, a prvi čovjek kluba izražava nadu da će do kraja sve proteći dobro po njegov tim.

Prvi čovjek Sloge Simin Han za SportSport.ba

Husić: Nadam se da ćemo, uz Božiju pomoć, okusiti slast igranja Premijer lige

Ekipa Sloge iz Simin Hana danas je pobijedila Čapljinu u gostima sa 2:1 u okviru 28. kola Prve lige Federacije BiH i na taj način došla na korak od Premijer lige. 

Prvi čovjek kluba iz Simin Hana Azmir Husić poručio je za portal SportSport.ba da još ništa nije gotovo i da slijede dva veoma važna kola u kojima njegov tim treba ostati na prvoj poziciji.

"Pa, mogu reći da smo sada korak bliži Premijer ligi, ali još uvijek imamo dva meča da odigramo. Naredni susret igramo protiv Igmana kući koji je veoma nezgodan jer se bori za opstanak. Doći će sa namjerom da pokuša uzeti barem jedan bod kako bi osigurao opstanak i bit će nezgodno. Potom u posljednjem kolu idemo u Živinice igrati protiv Slavena . Nadam se da su oni sada nešto opušteniji jer su pobijedili Igman i odmakli se od opasne zone, pa će nam možda biti i malo lakše iz tog ugla. Nećemo dozvoliti u posljednja dva kola da nam se ponovi Velež. Mi već u subotu možemo dosta toga da riješimo i da dođemo baš na korak od Premijer lige. Moram reći i to da sam ponosan na moje momke jer su izdržali što bi malo ko mogao izdržati. Prije poraza od Veleža imali smo osam uzastopnih pobjeda i nije bilo lako psihički se vratiti nakon tog poraza", rekao je Husić.

Olimpik je danas slavio u Visokom protiv Bosne sa 4:1 i sigurno da do kraja sezone neće odustati od prvog mjesta i vršit će pritisak na Slogu. Husić ipak izražava nadu da će njegova ekipa okusiti slast igranja u Premijer ligi naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Naravno da je to što Olimpik još uvijek pobjeđuje pritisak za nas, ali mi se već nekoliko sedmica borimo sa tim. Imali smo minus od sedam bodova, ali smo se uspjeli veoma brzo vratiti. Olimpik naravno traži svoju šansu, ali ja se nadam da ćemo mi uz Božiju pomoć okusiti slast igranja Premijer lige. Olimpik je već bio tamo, a nadam se da ćemo sada i mi tu slast okusiti".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chwilla
Kakvu ba Boziju pomoc? Ti ulazis u ligu uz pomoc dolara! Podmazo si sve sto je trebalo, nema zime!
27 12
zaboti janos
Bravo za Husica,cestitam!Zelim gos.HUSICU SVU SRECU OVOG SVIJETA.
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi