Kostić: Široki jeste u krizi, ali igraju dobar fudbal

Trener Plavih pred Široki

Kostić: Široki jeste u krizi, ali igraju dobar fudbal

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Trener FK Željezničar Miloš Kostić govorio je danas na press konferenciji pred duel trećeg kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega.

Plavi žele doći do nova tri boda, ali Kostić je oprezan pred ovaj meč.

"Ne trebamo mnogo govoriti o Širokom, jer svi znamo ko su oni. Ipak, mi gledamo samo sebe. Želimo biti na pravom nivou i ako budemo na pravom nivou neće biti problema. Osim Senada Husića svi su spremni za ovaj meč", rekao je Kostić, te je dodao:

"Oni možda imaju rezultatsku krizu, ali igraju dobar fudbal i sigurno je svaki put teško kad moraš da pobijediš. Igrači Željezničara moraju da budu svjesni toga. Biće stvari koje će utjecati na sami tok utakmice, ali mislim da smo spremni i da ćemo se na kraju mi radovati".

Širok fond igrača je prednost Željezničara.

"Mi imamo širok fond igrača i to je naš kvalitet. Uvijek igra najspremnijih 11 i to je naš rezultat. Da li će istrčati isti tim protiv Olimpica, to ćete vidjeti u subotu. Želimo da igrači s klupe donesu dodatan kvalitetet.

Sanel Jahić je počeo s treninzima i uskoro bi mogao konkurisati za tim.

"Jahić se polako vraća. Priključio se ekipi, počeo je da radi, ali neće još uvijek biti u kadru za utakmice. Mi ga polako spremamo za takmičarski dio i nadam se da ćemo da bude spremano uskoro",dodao je trener Plavih.

Istakao je i da ima zanimljivih imena u omladinskom timu kluba.

"Još se spremamo za utakmicu. Ko će igrati ne znam još, ali sigurno je da ćemo izabrati 11 igrača koji će dati sve od sebe za pobjedu. Okrenuti smo sada samo Širokom Brijegu, ne želim puno pričati o prelaznom roku. Stvari su otvorene. Pratimo i mlade igrače, ima zanimljivih imena", istakao je Kostić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar i Široki igraju u subotu od 20 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi