Koulibaly: Džeko je svjetska klasa, ali ne stvara mi pritisak

Koulibaly: Džeko je svjetska klasa, ali ne stvara mi pritisak

E. Škorić

Stoper Napolija Kalidou Koulibaly (26) jedan je od najboljih u Seriji A, s druge strane Edin Džeko je među najboljim napadačima u Italiji.

Upravo će se suprostaviti jedan drugom u utorak u Le Havreu, pošto prijateljski meč igraju Senegal i Bosna i Hercegovina, a za Koulibalyja nije ništa novo da čuva Dijamanta.

""Poznajem nekoliko igrača BiH jer igramo u istoj ligi, a najbolje poznajem Džeku koji je svjetska klasa i nemam pritiska da igram protiv njega", kazao je Koulibaly, pa je dodao:

"Protivnika moramo ozbiljno shvatiti, neće to biti laka utakmica, nadam se da ćemo se ja i moji saigrači pokazati u najboljem svjetlu. Pokušat ćemo da pobijedimo".

Još jkednom se osvrnuo na Mundijal, gdje će Senegal igrati u grupi s Poljskom, Kolumbijom i Japanom.

"Mi znamo šta nam je činiti do SP-a, a i ostale repezentacije će pokušati da se što bolje spreme. Bit ćemo spremni do početka Mundijala, a sigurno je da neće biti lako dobiti poziv, pa imamo stotine kvalitetnih igrača koji se nadaju da će igrati za nacionalni tim", zaključio je ovaj sjajni defanzivac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi