Nije kraj, Chelsea opet želi Džeku!
Edin je tokom januarskog prelaznog roka bio želja Chelseaja, ali tada su Plavci dobili odbijenicu. Ipak, čini se da nije kraj ove priče.

Španci donose zanimljive vijesti

Nije kraj, Chelsea opet želi Džeku!

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko česta je tema transfer špekulacija inostranih medija kroz čitavu karijeru.

Edin nije imao mira kada su špekulacije u pitanju ni u Wolfsburgu, Cityju, a ni sada u Romi, iako je od trenutka dolaska u Wolfsburg napravio samo dva transfera. Dakle, većinom transfer špekulacije vezane za njegovo ime nisu bile zasnovane na istini, ali je dobro poznato da to nije slučaj sa posljednjom kada je trebao preći u Chelsea.

I sam Edin, kao i sportski direktor Rome Monchi, je priznao da je postojala ponuda Chelseaja, ali da se na kraju odlučio ostati u Romi. Danas, dva mjeseca poslije, španski list El gol digital piše tekst da će londonska ekipa ponovo krenuti po Džeku nakon što se sezona završi.

Pomenuti izvor podsjeća da je tokom januarskog prelaznog roka i Real Madrid želio Džeku u svojim redovima, ali Edin je odlučio da ostane u Romi, ne samo zbog toga što Rimljanima ide dobro, već kako bi se s drugim klubom mogao dogovoriti za narednu sezonu.

Taj drugi klub bi navodno ponovo trebao da bude Chelsea. Tim sa Stamford Bridge stadiona će navodno ponovo krenuti po Dijamanta jer nije zadovoljan učinkom Alvara Morate. Španac je čelnike Chelseaja razočarao jer su od njega očekivali mnogo više kada su ga prošlog ljeta platili preko 50 miliona eura Real Madridu. S druge strane, ni Giroudu ne ide najbolje jer je do sada postigao samo jedan gol u novom klubu i to u FA Cupu protiv Hull Cityja

S druge strane, El gol digital prenosi kako se Real Madrid okrenuo dovođenju Roberta Lewandowskog iz Bayern Minhena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za kraj dodajmo da za Džekinim uslugama ne vala uzalud toliki interes jer je Dijamant tokom ove sezone postigao ukupno 17 golova u 37 mečeva, a obzirom da je nedavno napunio 32 godine, smatra se da bi i cijena mogla da bude nešto niža nego u januaru.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realosmadridos
Dzeko nije na nivou kao morata ali bi po meni bolje bilo da igra umjesto giroua
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti