Kovač i  Prosinečki remizirali u Bakuu

Hrvatska se ispromašivala protiv Azerbejdžana

Kovač i Prosinečki remizirali u Bakuu

S. Bošković

Nogometna reprezentacija Hrvatske nastavila je put kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. godine.

Vatreni su gostovali u Bakuu gdje su igrali protiv reprezentacije Azerbejdžana. U duelu Roberta Prosinečkog i Nike Kovača nije bilo pobjednika. Susret je završio omraženim rezultatom 0:0.

U prvom poluvremenu utakmice dominirali su gosti. Mario Mandžukić nakon dvije minute igre promašio je izglednu priliku, a u 29. minuti Ivan Perišić promašio je zicer, te u samom finišu prvog dijela neprecizan je bio i Ivan Rakitić.

U drugi dio utakmice bolje ulazi domaća ekipa. Nazarov je šutirao, ali je Danijel Subašić maestralno odbranio. Minut kasnije, Perišić pogađa okvir gola. Nastavljaju se prilike pred golom Azerbejdžana Mandžukić i Pjaca promašuju veoma izgledne prilike.

Mario Mandžukić pet minuta prije kraja promašio je ogromnu priliku. Usamljen je šutirao sam iz blizine, ali je Agayev pravovremeno reagirao i odbranio, par minuta kasnije Pjaca šutira pored vratnice.

Nakon sedam odigranih susreta Hrvatska ima 14 osvojenih bodova, te su dva boda ispred Italije koja ima utakmicu manje. Azerbejdžan je ostao samo na teoretskim šansama za baraž. Imaju pet bodova, te im treća Norveška sa utakmicom manje bježi pet bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016, grupa H:

Azerbejdžan - Hrvatska 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.