Kovač je danas uradio sjajnu stvar za Riberyja i Robbena
Robben je danas stigao do svog 700. nastupa za klubove i reprezentaciju u karijeri

Dvojica igrača na kraju sezone odlaze iz Bayerna

Kovač je danas uradio sjajnu stvar za Riberyja i Robbena

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je danas na Allianz Areni savladao Hannover sa 3:1.

Bavarci su golovima Lewandowskog, Goretzke i Riberyja ponovo povećali prednost ispred Borussije Dortmund i dva kola prije kraja prvenstva su i dalje na prvom mejstu.

Trener Bayerna Niko Kovač je danas uradio sjajan potez i na teren je poslao Francka Riberyja u 71. minuti i Arjena Robbena u 86. minuti.

36-godišnjem Riberyju i 35-godišnjem Robbenu ovo će biti posljednja sezona u Bayernu, a Kovač je odlučio da ih uvede u igru jer smatra da su zaslužili da ih publika pljeskom pozdravi zbog svega što su uradili za ovaj klub.

"Oni su ovdje oblikovali jednu eru, zaslužili su da ih navijači pozdrave pljeskom što su i učinili. Bilo bi mi drago da sam im mogao dati i više minuta, ali utakmica to jednostavno nije dozvoljavala", rekao je Kovač nakon utakmice.

Ribery je u Bayern stigao 2007. godine i odigrao preko 400 utakmica za ovaj klub te postigao 123 gola. Sa Bayernom je osvojio jako puno trofeja, a svakako najveći uspjeh je osvajanje Lige prvaka 2013. godine.

Robben je u Bavarsku stigao 2009. godine i upisao 305 nastupa i postigao 143 gola i također je bio član tima koji je osvajio Ligu prvaka.

Holanđanin je imao jako puno problema sa povredama ove sezone pa je u Bundesligi upisao samo 10 nastupa i postigao je tri gola. Današnjim nastupom je došao do ukukupnog broja od 700 odigranih utakmica za klubove i reprezentaciju u karijeri.

Ribery i Robben su na korak do novog trofeja sa Bayernom s obzirom da je Borussia danas prokockala prednost od 2:0 protiv Werdera i na kraju odigrala neriješeno 2:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi