Kovač mijenja Tuchela u Borussiji?
Foto: EPA

Nijemci sve glasniji

Kovač mijenja Tuchela u Borussiji?

Upražnjenu klupu Borussije Dortmund bi mogao preuzeti Niko Kovač, javljaju njemački mediji.

Iako je Hrvat nedavno demantovao da će preuzeti kormilo Borussije, priča bi mogla dobiti zaokret s obzirom da je bundesligaš iz Dortmunda danas raskinuo ugovor sa dosadašnjim trenerom Thomasom Tuchelom. 

Njemački mediji pišu kako je Niko Kovač po mnogim parametrima legitiman kandidat za upražnjenu klupu osvajača njemačkog Kupa. Počevši od toga da je cijelu karijeru proveo u Njemačkoj, razumije tamošnji fudbal do temelja, a uz to s Eintrachtom radi odličan posao. 

Glavni protukandidat Kovaču je Lucien Favre, trener koji je s Nicom izborio plasman u Ligu prvaka. 

Inače, Borussia je odlučila otpustiti Tuchela zbog prilično loše sezone. U prvenstvu je završila tek na trećem mjestu i do posljednjeg kola se grčevito borila za direktan plasman u Ligu prvaka, dok je u najelitnijem takmičenju u Evropi zaustavljena u četvrtfinalu od Monaca. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi