Kovač ne želi odustati od Sanchesa: Morate ga razumjeti

Portugalcu nova šansa

Kovač ne želi odustati od Sanchesa: Morate ga razumjeti

Novi trener Bayerna Niko Kovač najavio je kako će Renato Sanches dobiti novu priliku u minhenskom klubu.

U ljeto 2016. godine Sanches je stigao na Allianz Arenu s etiketom jednog od najtalentovanijihfudbalera na svijetu, ali kao pojačanje se nije pokazao, pa je ubrzo nestao sa scene.

Iako se ovaj portugalski "wunderkind" nije pokazao ni u Swanseaju na posudbi, trener Niko Kovač ne gubi nadu da Sanchez može revitalizirati karijeru u Bayernu.

"Sanches je mlad, a mladi igrači osciliraju, to je normalno.On je stranac i morate razumjeti ako mu treba vremena za prilagodbu", izjavio je Kovač, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ja ću ga nastojati uklopiti u tim i da se osjeća ugodno, jer kada je tako, onda je lakše igrati i pružati dobre igre. Nema sumnje da on ima kvalitete, to je pokazao i prije nego što je došao u Bayern."

Proteklih dana se u njemačkim medijima pisalo također da bi Sanches mogao i biti posuđen Benfici u kojoj je započeo karijeru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti