Kovač nije jedini, Lewandowski ukazao na još neke probleme u Bayernu

Poljak otkriva

Kovač nije jedini, Lewandowski ukazao na još neke probleme u Bayernu

E. Škorić

Robert Lewandowski riješio je da otvoreno progovori o problemima u Bayernu.

Nije Poljak otkrivao nikakve tajne, samo je iznio svoje mišljenje glede Bayernove rezultatske krize, zbog čega je Niko Kovač nedavno morao da napusti klubu njemačkog prvaka.

"Ako se kralježnica ekipe sastoji samo od Neuera i Lewandowskog, to nije dovoljno. Trebali bismo imati vođu u svakoj liniji - na golu, u odbrani, u vezi, u napadu. To bi bilo savršeno jer ne može jedan igrač nositi sve", rekao je Lewandowski.

Bayern se dosta oslanja na mlađe igrače, no Lewa smatra da ponekad to nije najbolje rješenje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mlađi igrači su dosta rezervirani i imaju problem s jezikom. Ali dva ili tri mjeseca u novoj zemlji trebala bi biti dovoljna za sporazumijevanje i to očekujemo. Previše se boje govoriti. Ova generacija piše puno poruka na telefonima, komunicira na internetu, ali manje razgovara. To je kulturološki problem", zaključio je Lewandowski.

Kovačev pomoćnik Hansi Flick privremeno vodi Bayern, koji je pod njegovim vodstvom s 2:0 savladao Olympiakos u Ligi prvaka, a danas od 18.30 sati igra derbi Bundeslige protiv Borussije Dortmund.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi