Kovač: Orašje je neugodna ekipa, ali naš cilj se zna

Mladi napadač Olimpika pred Orašje

Kovač: Orašje je neugodna ekipa, ali naš cilj se zna

S. Mlaćo

FK Olimpik lider je na tabeli Prve lige Federacije BiH nakon 10 ligaških kola, a u 11. kolu mu u goste danas dolazi Orašje, jedna od ekipa koja iz prikrajka vreba šansu da se priključi borbi za sam vrh tabele.

Olimpik na Otoci ne zna za kiks i u četiri domaće utakmice ostvario je isto toliko pobjeda. Posljednja je bila posebno dramatična, jer je i pored dobre igre Olimpik tek u posljednjim momentima susreta uspio savladati Bratstvo iz Gračanice, a pogodak za tri boda postigao je Fahrudin Kovač u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Kovač je u klub stigao početkom ove sezone, a uspio je prevazići povredu koja ga je omela na samom početku priprema.

“Imao sam taj peh da sam se povrijedio početkom priprema, pa nisam bio u kombinacijama za nastup u prvih četiri ili pet kola. Ipak, sada sam se vratio i odigrao sam nekoliko utakmica. Želim nastaviti igrati i opravdavati povjerenje trenera i u nastavku sezone. Utisci o Olimpiku su dobri, ekipa je kvalitetna i dobro radi, a ciljevi su izazovni za svakog igrača”, kazao je Fahrudin Kovač na početku razgovora za službenu stranicu tima sa Otoke.

Istakao je da mu je mnogo značio pogodak postignut protiv Bratstva iz Gračanice na stadionu Otoka, koji je Olimpiku donio pobjedu od 2:1 u 9. kolu Prve lige Federacije BiH, a koji je postignut u sudijskoj nadoknadi.

“Svakako da vam takve stvari mnogo donesu na planu samopouzdanja, jer Olimpikov cilj ove sezone je da pobjeđuje i drago mi je što sam ja uspio riješiti tu utakmicu protiv Bratstva svojim pogotkom”, ističe Kovač.

Ekipa sa Otoke je lider prvoligaške tabele, a Kovač ističe da su rezultati mogli biti i bolji.

“Lijepo je što smo na čelu tabele, ali mislim da smo imali nekoliko kikseva protiv pojedinih ekipa na strani koje su u donjem dijelu tabele, a to nikako nije dobro. Ipak, radimo na otklanjanju naših grešaka i nadamo se da nam se u budućnosti takve stvari neće ponavljati. Ambicije su jasne, želimo osvojiti Prvu ligu Federacije BiH”, kazao je mladi napadač.

Olimpik danas od 15 sati dočekuje Orašje, a bodove unaprijed ne želi upisivati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Cilj je svakako pobjeda, ali ekipa Orašja već duži niz vremena stvara probleme velikom broju timova. Oni su nezgodni, ove sezone su dobili Rudar u Kaknju i to je pokazatelj da se ne smijemo zalijetati i unaprijed najavljivati pobjedu. Ipak, ja vjerujem u naš tim i mislim da možemo doći do tri boda koja bi nam mnogo značila”, kazao je Kovač na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi