Kovačeve metode: U Bayernu formirali 'vijeće igrača'
EPA

Svako će imati šta da kaže

Kovačeve metode: U Bayernu formirali 'vijeće igrača'

Niko Kovač uveo je prilično inovativnu ideju u Bayern.

Na samom startu svoje epizode u bavarskom klubu Kovač se suočavao s brojnim problemima, ponajprije se to odnosilo na 'nepokoravanje' njegovom autoritetu, ali sve to danas je stvar prošlosti.

U Bayernu se odnedavno zna ko ima pravo glasa, odnosno ko smije govoriti, a ko treba slušati. Naime, Kovač je u svoju ekipu uveo vijeće igrača koje sačinjavaju šestorica prvotimaca koji će imati ulogu 'starije braće' u odnosu na svoje kolege.

"Pod trojice kapitena, Neuera, Mullera i Lewandowskog, u vijeću su još Alaba, Kimmich i Thiago", otkrio je Kovač za Bild, pa objasnio:

“Thiago je vođa, kako na terenu, tako i van njega. Alaba je dugo radio da bi došao do ove pozicije, a Joshua Kimmich predstavlja mlađu generaciju", istakao je hrvatski trener, dodavši kako će Thiago ujedno biti i predstavnik onih koji govore španski jezik.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Slična vrsta vijeća u Bayernu je postojala i ranije, tačnije u periodu kada je u klubu bio Philipp Lahm, a sada dvije godine kasnije ponovo je na snazi.

Mnogi u Bayernu smatraju kako će ovakvo nešto doprinijeti da se smanji problem neposluha u svlačionici i da će se moći čuti svačiji glas.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi