Kovačević: Bila mi je čast nositi dres FK Sarajevo

Defanzivac neće produžiti ugovor

Kovačević: Bila mi je čast nositi dres FK Sarajevo

Samir Mlaćo

FK Sarajevo jutros je obavijestio javnost i navijače da na pripreme put Jahorine neće krenuti četvorica fudbalera. 

Radi se o Ameru Bekiću, Adnanu Kovačeviću, Nedimu Hadžiću i Saidu Husejinoviću s kojim bordo klub pregovara oko produženja ugovora.

Adnan Kovačević, 23-godišnji defanzivac na kraju ovog mjeseca postat će slobodan igrač, a prema svemu sudeći nema namjeru produžiti saradnju.

Iz izvor bliskih ovom nogometašu saznajemo da su šanse da dvije strane prođu zajednički jezik vrlo male, gotovo nemoguće.

"Zahvaljujem se FK Sarajevo na šest predivnih godina i želim klubu sve najbolje u narednim kvalifikacijama i narednoj sezoni Premijer lige. Posebno hvala navijačima koji su mi uvijek bili potpora i mogu slobodno reći da sam ponosan što sam imao tu čast da nosim dres FK Sarajevo", kazao je Kovačević za SportSport.ba.

Također, Kovačevićevi zastupnici su nam kazali da uslove koje je FK Sarajevo ponudilo ni u kojem slučaju nisu mogli prihvatiti, te da su isti bili mizerni. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kovačević neće dugo biti bez kluba, s obzirom da su na njegovu adresu već stigle ponude iz Norveške, Slovenije i Belgije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi