Važna pobjeda Kapfenberga: Ibraković, Herić i Kvakić lakše dišu

Važna pobjeda Kapfenberga: Ibraković, Herić i Kvakić lakše dišu

A. Beganović

Nakon dva remija i tri poraza u posljednjih pet utakmica Kapfenberg kojeg sa klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković upisao je pobjedu i to treću u prvenstvu.

Izabranici Abdulaha Ibrakovića u okviru 12. kola gostovali su kod Rapida (amateri) i slavili su sa ubjedljivih 3:0.

Tako su prekinulu niz od pet susreta bez pobjede i stigli su do nova tri boda, ukupno, 12, pa su pobjegli iz opasne zone.

Igrala se 14. minuta kada je Steinlechner pogodio za vodstvo Kapfenberga. Do 80 minute rezultat se nije mijenjao, da bi Mikić u pomenutom minutu udvostručio prednost, a Seun je u 88. pogodio za konačnih 3:0.

U timu Abdualaha Ibrakovića igrali su i nekadašnji fudbaler Slobode i Sarajeva, Elvedin Herić, te juniorski reprezentativac naše zemlje Amar Kvakić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije