Ubjedljiva pobjeda Ibrakovićevog Kapfenberga

Ubjedljiva pobjeda Ibrakovićevog Kapfenberga

A. Beganović

U okviru 13. kola austrijske Erste lige Kapfenberg kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković sa ubjedljivih 4:1 savladao je Horn.

Izabranici Abdulaha Ibrakovića u posljednje vrijeme pružaju dobre partije, a nakon remija sa Amstettenom (0:0) i pobjede nad Rapidom (Am), večeras su savladali i Horn.

Pitanje pobjednika odlučeno je u prvom poluvremenu. Več u 2. minuti Sylla je doveo Kapfenberg do prednosti, a 10 minuta kasnije Horvat ju je udvostručio. U 45. minuti Hernaus je pogodio za 3:0.

Devetnaest minuta prije kraja Eloshvili postiže još jedan pogodak za Kapfenberg, da bi u 73. minuti Siverio Toro pogodio za konačnih 4:1.

Za Kapfenberg su po 90 minuta odradili i nekadašnji fudbaler Slobode i Sarajeva, Elvedin Herić, te juniorski reprezentativac naše zemlje Amar Kvakić.

Na pauzu će izabranici Abdulaha Ibrakovića sa 12. mjesta i 15 osvojenih bodova, a prije odmora odigrat će i susret osmine finala Kupa protiv Linza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi