Kovačić: Neće biti lako, ali najbitnije da je krenemo dobro u drugi dio sezone
Vjeruje da će u drugom dijelu sezone njegov tim izboriti opstanak u Premijer ligi

Vezista NK GOŠK za SportSport.ba

Kovačić: Neće biti lako, ali najbitnije da je krenemo dobro u drugi dio sezone

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Jedna od najvećih uzdanica NK GOŠK u drugom dijelu sezone  svakako će biti vezista Miro Kovačić koji se tokom prvog dijela prvenstva priključio Gabeljanima.

Odigrao je 11 utakmica, ali vjeruje da će sada kada prođe pripreme sa Gabeljanima pružati još bolje partije, te pomoći svom timu da izbori opstanak u Premijer ligi.

GOŠK je za vikend nastupao i na Memorijalu Andrija Anković gdje je zauzeo treće mjesto, a u petak će put Medulina.

"Za sada sve ide po planu. Odigrali smo i te dvije utakmice. Rezultat u tim utakmicama i nije toliko bitan, a trkački smo bili na nivou i vidljivo je da se dižemo iz treninga u trening. To nas sviju raduje, a sada je taj završni dio priprema", kazao je Kovačić.

GOŠK će do kraja sezone voditi veliku bitku za opstanak. U Gabeli su optimisti i vjerujem da imaju svoje adute.

"Zaista će biti žestoko do kraja. Svaka utakmica je na nož. Neće biti jednostavno, ali najbitnije da mi dobro krenemo, da otvorimo nastavak prvenstva dobro i onda je sve drugačije. Pozitivnija je atmosfera i sve je mnogo lakše".

U Gabelu je stigao kao veliko pojačanje. Nosio je dres Hajduka, prošao sve selekcije Splićana, a bio je i hrvatski reprezentativac od pionirske do mlade reprezentacije.

"Stigao sam tamo negdje ko 8-9 kola u NK GOŠK. Odigrao sam jedanaest utakmica. Bilo je tu dobrih partija, međutim ja vjerujem da mogu mnogo bolje. Nadam se da će tako biti dok krene drugi dio sezone".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dijete je Hajduka, a upisao je i dva nastup za prvi tim. Kasnije se okušao i u Češkoj (1. SC Znojmo), te Njemačkoj (Koln II). Priznaje da se rado prisjeti tih dana, pogotovo onih u ponosu Splita Hajduku.

"To je bilo veliko iskustvo za mene. U Hajduku sam bio od osme godine, upisao i dva nastupa za seniore. Bili su to dueli protiv Osijeka i Dinama. Naravno da ih se sjetim. Bio sam i u mladim selekcija Hrvatske, nastupao i na Evropskom prvenstvu... Posebno se sjetim tog derbija sa Dinamom, ali tako je tu u nogometu. Sada sam u GOŠK-u, te sam od od onih koji kažu da uvijek treba težiti ka pozitivnom i razmišljati na taj način", dodao je član NK GOŠK Miro Kovačić (24) na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi