Kovačić otkrio koja odluka Lamparda je utjecala na to da zaigra svoj najbolji nogomet
Kovačić kaže da je sada puno samouvjereniji i da ima slobodu te može ići više prema golu

Hrvatski veznjak pod vodstvom Sarrija nije imao toliku slobodu

Kovačić otkrio koja odluka Lamparda je utjecala na to da zaigra svoj najbolji nogomet

S. Pašalić

Real Madrid je ovog ljeta prodao Matea Kovačića Chelseaju u transferu vrijednom 45 miliona eura.

Hrvatski veznjak je prošlog ljeta stigao na posudbu u London i odigrao je 51 utakmicu, ali pod vodstvom Maurizija Sarrija nije pružao svoje najbolje igre.

Nakon odlaska Italijana u Juventus, na klupu Plavaca je stigao Frank Lampard, a Kovačić je sada otkrio kako mu je novi trener Chelseaja dao puno više slobode da pokaže šta zna na terenu nego što je to bio slučaj sa Sarrijem prošle sezone.

"Daje mi više slobode i mogu uzeti loptu i ići naprijed. Osjećam se dobro. Imam dobru vezu s trenerom i cijelom ekipom. Sada sam igrač Chelseaja, tako da se zbog toga osjećam bolje. Prošle godine bila je samo posudba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Osjećam se bolje i samouvjerenije nego prošle godine. Osjećam se opuštenije jer je prošla godina bila teška i trebao sam se dokazati. Prošla je godina također bila dobra, nije savršena, ove godine sam dobro započeo i nadam se da ću tako nastaviti.

"Nedostaje mi dio igre i mogu se poboljšati i biti još bolji, ali mislim da će i to doći sigurno.", rekao je Kovačić.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Precijenjen lik totalno.
0 5
Grohot
Kova briljira pod Lampardom. I sasvim korektan igrac je 100%
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi