Kovalchuk: Naše greške su omogućile Sarajevu da igra

Trener Dynama nakon utakmice

Kovalchuk: Naše greške su omogućile Sarajevu da igra

Admin Čaušević

Sa dva brza gola na startu prvog i drugog poluvremena Dynamo je pobijedio Sarajevo sa ukupnih 2:1. 

U izjavi poslije utakmice trenerg prvaka Bjelorusije Sergey Kovalchuk je kazao kako je meč bio izuzetno težak te da su greške njegovih igrača omogućile bh. šampionu da pruži veoma dobru partiju.

"Bio je vrlo težak meč, više su 'igrale' emocije, posebno u finišu meča. Bilo je veoma teško s psihološkog ugla. Nakon prvog gola prepali smo se sami sebe. Na početku drugog smo dali gol i onda su počeli da 'igraju' osjećaji", kazao je Kovalchuk.

"Prvi gol nas je trebao oslobiti napetosti, ali desilo se suprotno. Bilo je puno grešaka, omogućile su protivniku osjećaj da može igrati. To se desilo. Oni su izjednačil i onda je za nas bilo teško".

Je li moguće porediti Sarajevo i Astanu, prethodnog protivnika Dynama u Ligi prvaka?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Uopšte ne sliče. Različite zemlje, drugačija prvenstva. Bosanci su u dobroj formi. Igraju prvenstvo, već su igrali jedno pretkolo Lige prvaka. Iako i u Astani i Sarajevu ima dobrih igrača, moramo im odati počast", rekao je Kovalchuk.

Tako će Dynamo Brest svoj evropski put nastaviti u trećem pretkolu Lige prvaka, dok Sarajevu za utjehu preostaje nastup u trećem pretkolu Europa lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Hajde glupsone jedan o cemu pricas. Da ti nije bilo pomocnog sudije pusio bi racku.
15 0
Ivica_Osim8
Vi ste ispali na terenu, a prosli na papiru!
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi