Kozara iznenadila Sokolac

Trijumf Aleksandrovčana

Kozara iznenadila Sokolac

D. Vejo

Ekipa Kozare večeras je napravila veliko iznenađenje, kada je u sklopu 20. kola Prve muške lige Republike Srpske na svom parketu savladala trećeplasirani Sokolac rezultatom 78:77.

Crveno-bijeli su dobro otvorili meč. Nikolić i Ilić vodili su glavnu riječ kada je u pitanju domaći sastav, pa tako nakon prve dionice susret rezultat glasi 15:13.

U nastavku ponovo blaga inicijativa košarkaša Kozare. Pretposljednji tim u ligi pokazao je zube ekipi koja se bori za play-off, pa tako dobijaju treći period (24:23), te na odmor odlaze s prednošću od tri poena (39:36).

Predah je očigledno dobro došao timu sa Sokoca koji je konsolidovao redove. Dobijaju dva naredna kvartala (22:23 i 17:18), ali to nije bilo dovoljno da u potpunosti preokrenu rezultat.

Kod domaćina se istakao Nikolić sa 21. datim košem, dok je to kod gostiju bio Pečenica sa 24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi