Kozara nemoćna u Rogatici, Slavija sigurna kod kuće

Prva muška liga RS

Kozara nemoćna u Rogatici, Slavija sigurna kod kuće

D. Vejo

U okviru 17. kola Prve muške lige Republike Srpske večeras su odigrana dva susreta.

U Rogatici, sastali su se istoimeni tim i mlada ekipa Kozare iz Aleksandrovca. Domaći tim je slavio rezultatom 88:78, po četvrtinama je bilo 26:17, 16:20, 30:17 i 16:24.

Prva četvrtina protekla je u znaku domaće ekipe, koja je na kraju iste imala prednost od devet poena razlike. Nastavak je donio nešto bolju igru gostiju iz Aleksandrovca, dobili su drugi kvartal rezultatom 16:20. Na odmor, odlazi se s prednošću domaćina od pet poena razlike (42:37).

Rogatičani su nakon odmora zaigrali sjajno. Kvalitetna odbrana ali i realizacija bila je ključna u trećem periodu za domaćina koji isti dobija sa velikih 30:17. Prije početka posljednje dionice, na semaforu je stajalao 72:54.

Rogatica je u posljednjoj dionici smanjila brzinu, što su crveno-bijeli iskoristili, ali nisu smogli snage da stignu veliku prednost domaćina, te su tako pretrpjeli novi poraz u ligi.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Okiljević i Slijepčević sa 18 datih poena, dok je to u redovima Kozare bio Ilić sa 20.

Drugi susret, bio je onaj između Slavije i Sutjeske u Istočnom Sarajevu. Košarkaši Slavije bili su bolji rezultatom 77:66. 

U pobjedi Slavije istakli su se Ašanin u Šušić sa istim skorom od 17 datih poena, a u poraženom sastavu najefikasniji je bio Bodiroga sa 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi