Kozara s nekoliko pojačanja u novu sezonu
Foto: FK Kozara

Došao i novi trener

Kozara s nekoliko pojačanja u novu sezonu

Kozara iz Gradiške u novu sezonu u 1. ligi RS će ući s nekoliko izmjena u stručnom i igračkom kadru.

Umjesto Igora Jankovića na klupi crveno-bijelih će u narednoj sezoni biti Nedžad Žerić, a s obzirom da je veliki broj fudbalera napustio klub, prethodnih sedmica se intenzivno radilo i na pojačanjima.

Na Žerićevo insistiranje prvom timu su priključena sedmorica fudbalera iz juniorskog pogona, a od novih imena stigli su Asmir Hamzić, Živko Bubić i Nebojša Babić, koji su već imali priliku nositi dres Kozare, te Aleksa Radetić, Dušan Bradić, Bojan Batar, Dalibor Milić i Nikola Babić.

Kada su u pitanju ambicije, Žerić kaže kako je primarni cilj ostati u ligi, stabilizovati klub i pritom promovisati mlade igrače.

"Svi klubovi, pa tako i Kozara, moraju se baviti proizvodnjom igrača da bi imali igrače za svoj tim, a iz a tržište", kaže Žerić.

Sezona u 1. ligi RS, podsjećanja radi, starta 10. augusta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi