Kozara slavila u derbiju, kiks Mladosti

Prva liga RS, 17. kolo:

Kozara slavila u derbiju, kiks Mladosti

Utakmicama 17. kola danas je nastavljeno takmičenje u Prvoj ligi RS. Na programu je bilo šest utakmica, a više uspjeha imali su gosti koji su slavili na tri susreta.

Zvijezda 09 nadigrala je na domaćem terenu tim Vlasenice sa 4:0, te je došla do treće pozicije na tabeli.

Drina je poražena u Višegradu od trebinjskog Leotara (0:1), a neuspješan start u proljećnom dijelu sezone imala je i Sutjeska koja je ubjedljivo izgubila u Foči od Slobode iz Mrkonjić Grada (0:3).

Derbi kola odigrali su Kozara i Tekstilac, a poslije 90 minuta igre uspješniji su bili Gradiščani koji su nakon mirnog prvog poluvremena zaigrali mnogo agresivnije i konkretnije u nastavku i na kraju stigli do veoma vrijedne pobjede (3:1).

Krupa je rutinski obavila posao u Novom Gradu savladavši tim Slobode sa 3:0, pa su tako Banjalučani pokazali da će u daljem takmičenju biti jedni od najvećih pretedenata na prvo mjesto.

Jedini neriješen rezultat zabilježen je na utakmici između Borca iz Šamca i vodeće Mladosti iz Velike Obarske, koji je završen bez golova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga RS, 17. kolo:

Zvijezda 09 - Vlasenica 4:0
Drina HE - Leotar 0:1
Sutsjeska - Sloboda (MG) 0:3
Kozara - Tekstilac 3:1
Sloboda (NG) - Krupa 0:3
Borac - Mladost 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije