Kozić briljirao na golu GOŠK-a, ali poraz od Zrinjskog se nije mogao izbjeći

Plemići slavili

Kozić briljirao na golu GOŠK-a, ali poraz od Zrinjskog se nije mogao izbjeći

M. Šljivak

Zrinjski je u 2. kolu Premijer lige Pod Bijelim brijegom savladao GOŠK iz Gabele sa 3:1.

Plemići su nakon 20 minuta igre u ovom meču pokazali više nego u nastupima protiv Slobode i Vallette.

Krenulo je Zrinjski ofanzivno od samog početka i već u 14. minuti stiže do vodstva. Filipovićev udarac je odlično odbranio Kozić, ovaj igrač je potom izveo korner, a na pravom mjestu je Edin Rustemović koji pogađa za 1:0.

Nije domaći tim stao nakon vodećeg gola već su krenuli i po drugi gol, a do njega su došli u 20. minuti. Lijepu akciju završava Miloš Filipović za sigurnih 2:0.

Zrinjski je potom malo stao na kočnicu. Očigledno zadovoljni rezutatom su se povukli i do kraja prvog dijela većih uzbuđenja nije bilo. GOŠK je jedino u posljednjem minuti prijetio preko Kulovića, ali je Soldo na mjestu i na odmor se otišlo vodstvom od 2:0.

Nakon deset minuta igre u nastavku domaći stižu i do trećeg gola. Novu odličnu akciju završava Aćimović za prednost od 3:0.

Imao je tim Ante Miše još nekoliko  jako dobrih šansi u tim trenucima. Nisu davali predaha odbrani Gabeljana, ali je sjajni Kozić fantastično branio i spašavao je svoj tim prave katastrofe.

Uspio je GOŠK u 78. minuti da iskoristi jednu od rijetkih šansi.  Vedin Kulović je sjajno primio loptu i zatim matira Soldu za 3:1.

Do kraja GOŠK propušta nekoliko odličnih šansi. Ramić je imao dvije zaista odlične šanse, ali se i Soldo istakao. Ostalo je 3:1 za Zrinjski koji je tako u novu sezonu ušao sa maksimalnih šest bodova iz dva odigrana kola.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Zrinjski - GOŠK 3:1 (Rustemović 14', Filipović 20', Aćimović 55', Kulović 78')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Soldo, Barišić, Čirjak, Aćimović, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Kadušić.

GOŠK: Kozić, Čolić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Aletić, Anković, Kulović, Đajić, Raguž, Hasanović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi