Kožulj eurogolom srušio Sarajevo

Sarajevo poraženo na Pecari

Kožulj eurogolom srušio Sarajevo

Široki Brijeg je u 18. i ujedno posljednjem kolu u ovoj polusezoni savladao Sarajevo na domaćem terenu, a rezultat utakmice odigrane na Pecari glasio je 1:0. Jedini gol za Široki Brijeg postigao je Kožulj. 

Na otvaranju utakmice moglo se vidjeti da je pred publikom dobra predstava, pa tako već u prvoj minuti bilježimo polupriliku za goste iz Sarajeva.

Nakon ubačaja iz kornera glavom je šutirao Kovačević, da bi potom nekoliko minuta kasnije zaprijetio i napadač Benko udarcem sa šesnaest metara. 

Veliku priliku za Široki Brijeg u 12. minuti propustio je Krstanović. Kožulj je u šesnaestercu gostiju lijepo pronašao Krstanovića, međutim njegov udarac sa deset metara odlazi pored stative golmana Plakala. 

Široki Brijeg je u nastavku utakmice polako preuzimao inicijativu, međutim to goste iz Sarajeva nije spriječavalo da dođu u izglednu šansu za postizanje pogotka. Golmanu Soldu prijetili su Duljević i Rustemović, ali rezultat se nije mijenjao u prvom poluvremenu. 

Široki Brijeg je bolje otvorio drugo poluvrijeme. Tako je već u 46. minuti iskusni Krstanović izašao sam pred golmana Plakala, no nije uspio iskoristiti veliku šansu za svoj tim. 

U 55. minuti varnice na terenu. Pehar je oštro startao na Rustemovića, nakon čega dolazi do koškanja među igračima, a Sesar je bio najagresivniji. Bivši igrač Sarajeva jako je odgurnuo jednog igrača Bordo tima, a sudija Skakić je nakon što se situacija smirila pokazao tri žuta kartona, iako se stekao dojam da je Sesar zbog nesportskog ponašanja trebao biti isključen.

Malo kasnije Sarajevo je imalo dvije dobre prilike preko Benke i Bekića, no rezultat se nije mijenjao. A. onda je u 69. minuti nakon jednog odbijanca Kožulj sa 25 metara sjajno šutirao, a lopta je završila u golu Sarajeva.

Do kraja utakmice izabranici Miodraga Ješića na sve načine pokušavali su doći do izjednačenja, no domaći golman Soldo i njegova odbrana su dobro reagovali na sve napade Sarajeva i na kraju je ostalo 1:0.

Na kraju spomenimo da su navijači Širokog Brijega na svako skandiranje Hordi zla posvećeno pokojnom Vedranu Puljiću sramotno odgovarali zvižducima i sa povicima: "Javi se, javi se!"

Premijer liga, 18. kolo:

Široki Brijeg - Sarajevo 1:0 

NK Široki Brijeg: Soldo, Barišić, Pehar, Krstanović, Baraban, Ćorluka, Kožulj, Sesar, Brekalo, Bralić, Crnov.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Plakalo, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Amer Bekić, Okuć, Duljević, Benko, Berberović, Barbarić, Kallasi.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.