Krah bivšeg prvaka Evrope za kraj lude noći u Ligi prvaka

Porto ispao

Krah bivšeg prvaka Evrope za kraj lude noći u Ligi prvaka

E. Škorić

Neki velikan večeras su, u trećem pretkolu, ostali bez šansi da igraju u grupnoj fazi.

Celtic je imao velike planove, no rumunski Cluj je u revanšu 3. pretkola Lige prvaka slavio s 4:3 na Celtic Parku i prošao u play-off.

Ajax se provukao protiv PAOK-a, ispao je Basel, Dinamo Kijev...

No, najveće iznenađenje priredio je ruski Krasnodar, koji je u Portu slavio s 3:2 i tako prošao dalje zahvaljujući golu u gostima (prvi meč Porto u Rusiji dobio s 1:0).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rusi su u 34. minuti vodili 3:0 i nikome nije bilo jasno šta se to dešava na Dragau. Vilhena i dva puta Sulejmanov pogađali su za tim Krasnodara.

Ze Luis i Diaz su u nastavku smanjili na 3:2, no u posljednjih petnaestak minuta plus nadoknada Porto ne uspijeva da da još jedan gol i da prođe dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi