Bivši igrač Reala ne može potpisati za Porto: Pljuvao je i vrijeđao naš klub!

Coentrao će, čini se, ostati bez potpisa

Bivši igrač Reala ne može potpisati za Porto: Pljuvao je i vrijeđao naš klub!

Čini se da portugalski fudbaler Fabio Coentrao ipak neće potpisati za Porto ovog ljeta.

Coentrao, koji je tokom karijere igrao i za Real Madrid, uspio je da oživi karijeru dolaskom u Rio Ave prošlog ljeta. Potpisao je ugovor na godinu dana i bio jedan od najboljih igrača ekipe.

Nedavno je postao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor u klubu u kojem je inače i počeo karijeru, pa je trebao potpisati za Porto. Ipak, njegov dolazak bi mogli spriječiti navijači ove ekipe.

Razlog je taj što je Coentrao svojevremeno, igrajući za ljute rivale Sporting i Benficu vrijeđao navijače Porta. Tako barem oni kažu...

"Ljudi koji su uvijek vrijeđali i pljuvali naše navijače, slavili golove nepristojnim gestikulacijama, koji su uvijek mrzili naš klub u crvenom, zelenom ili nekom drugom dresu, koji naše igrače optužuju za rasističke uvrede ne mogu igrati u našem klubu", poručili su navijači Porta.

Ostaje nam da vidimo da li će ovo presuditi u tome da Coentrao na kraju ostane bez potpisa koji je trebao biti na dvije sezone plus još jedna ukoliko obje strane budu zadovoljne.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Inače, on je prije nekoliko dana bio u Grčkoj gdje je zamalo potpisao za PAOK, ali se predomislio u posljednji čas.

Tokom karijere osim Real Madrida, Benfice i Sportinga, igrao je još za Real Zaragozu i Monaco, a danas vrijedi tek 2,5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti