Kraj agonije za Sancheza, transfer pri kraju
EPA

Čileanac napušta Manchester United

Kraj agonije za Sancheza, transfer pri kraju

Dovođenje Alexisa Sancheza za Manchester United ispostavilo se kao potpuni promašaj.

Čileanac je na Old Trafford stigao u januaru 2018. godine kao veliko pojačanje, ali za sezonu i pol u Manchester Unitedu nije pokazao apsolutno ništa i napisi o njegovom odlasku sve su učestaliji.

Crveni đavoli se žele riješiti Sancheza što prije i zbog same plate koja ga čini ubjedljivo najplaćenijim igračem Manchester Uniteda, a transferu teži i sam napadač, koji je, prema nekim informacijama iz engleskih medija, potpuno izvan sebe u posljednje vrijeme.

Najprije se špekulisalo da je Sanchez nuđen Juventusu, ali kako oni nemaju mjesta u timu za svoju staru želju, kao potencijalni kupac sada se javio Inter čiji su čelnici spremni na dogovor s Manchester Unitedom. Prema istom, Inter za Sanchezovu jednogodišnju posudbu ne bi plaćao ništa, a polovinu njegovih primanja bi 'pokrio' Manchester United.

Na Interu bi tako bilo samo da nadoknadi preostali dio Sanchezove plaće, a uz to što bi veliko ime dobili bez obeštećenja, bili bi u prilici i da prodaju Perišića, kao i da dobiju igrača koji može da igra na više pozicija u napadu. Također, mogli i otkupiti Sanchezov ugovor po završetku posudbe. 

Sanchezu bi, u slučaju da se transfer u Inter realizuje, to ujedno bio i povratak u Seriju A gdje je prethodno nastupao od 2008. do 2011. godine kada je nosio Udineseov dres.

U ovoj sezoni Sanchez je za Manchester United odigrao 20 utakmica i pritom postigao samo jedan gol, što je očajna statistika za napadača koji je do prije nekoliko 'žario i palio' Premier ligom.

Zidane ga glatko odbio

Kao jedna od opcija za Sanchezovu karijeru prethodnih mjeseci se pominjao i Real Madrid. Čelnici Manchester Uniteda su preko agenata ponudili napadača 'kraljevskom klubu' za cifru od 75 miliona eura, međutim na takvo nešto trener Zinedine Zidane je samo odmahnuo rukom.

Francuz je, naime, procijenio da nema razloga da dovodi Sancheza na Santiago Bernabeu i da mu on ne bi donio nikakav kvalitet u napadaču liniju, pa je na samu priču o transferu odlučno rekao - ne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
Zidane ga zlatko odbio?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi