U Barceloni zabrinuti zbog ponašanja Lionela Messija, a za sve krive navijače

Argentinac je ljutito napustio Camp Nou

U Barceloni zabrinuti zbog ponašanja Lionela Messija, a za sve krive navijače

E. Čaušević

U Barceloni još uvijek ne mogu da prebole poraz od Liverpoola (4:0) i ispadanje u polufinalu Lige prvaka.

Od katalonskog kluba se očekivalo da ove sezone osvoji Ligu prvaka, ali su u šokantnom polufinalu na kraju ispali od Liverpoola iako su nakon prve utakmice imali prednost od 3:0.

Na kraju je Barca u revanšu doživjela blamažu i poraz od 4:0 i tako se drugu godinu zaredom šokantno oprostila od Lige prvaka. Ovaj poraz je iznervirao navijače katalonskog kluba koji nisu imali milosti prema svojim igračima.

Svi igrači su dobili žestoke kritike, a na meti se čak našao i Lionel Messi. On je došao u verbalni sukob s grupom navijača na aerodromu u Liverpoolu što ga je očito itekako povrijedilo.

Španski mediji prenose da je Messi itekako promijenio svoje ponašanje zbog svega što se dešavalo, te da je ljut i uznemiren zbog toga što je došao u sukob s navijačima Barcelone.

Također, Messiju je bilo veoma krivo što su navijači ovog kluba zviždali Philippeu Coutinhu i Sergiju Busquetsu na meču protiv Getefaea koji se igrao na Camp Nou proteklog vikenda.

Messi dao odobrenje za otkaz Valverdeu i preporučio novog trenera za Barcelonu

Barcelona će na ljeto vjerovatno napraviti velike promjene u igračkom kadru, a čini se da će doći i do smjene trenera. Ernesto Valverde je dvije godine zaredom priredio šokantno ispadanje iz Lige prvaka, te dvije duple krune to neće moći da sakriju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već uveliko se špekuliše da će on nakon finala Kupa Kralja napustiti Barcelonu, a odobrenje za sve to dao je i Lionel Messi. Španski mediji prenose da je Messi poručio da Valverde treba dobiti otkaz, te da je vrijeme da neko drugi preuzme klub.

Navodno, Messi je dao nekoliko prijedloga čelnicima kluba, a interesantno da bi on volio na ovom mjestu vidjeti holandskog stručnjaka Ronalda Koemana koji bi mogao vratiti napadački stili na Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Terminator
Umišljeni kepec,zato ga više ljudi nevoli nego voli.Kao čovjek 0 bodova.
1 8
Noone
Jebite mu mater
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi