Kraj Kalezićeve epizode u Indoneziji
instagram/psm_makassar

Mostarac traži novi tim

Kraj Kalezićeve epizode u Indoneziji

Bh. stručnjak Darije Kalezić okončao je svoju odiseju u dalekoj Indoneziji.

Nekadašnji fudbaler Veleža je od februara pa do danas vodio tamošnji PSM Makassar s kojim je osvojio i Kup u ovoj sezoni, a poslije nešto manje od godinu dana saradnji je došao kraj.

Kako se klub ne nalazi u najboljoj situaciji, Kalezić je procijenio da ne postoji mogućnost za sprovođenje svih ambicija koje je zacrtao i na kraju je odlučio da raskine ugovor.

Na odlasku Kalezić je poručio da će PSM Makassar pamtiti po navijačkoj atmosferi koju gotovo nigdje nije doživio, te da nije isključeno da se jednog dana vrati u ovaj klub.

Kroz trenersku karijeru Kalezić je, podsjetimo, ranije vodio Wellington Phoenix, Al-Taawon, PSV (II), Zulte Waregem, De Graafschap i Rodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi