Ibra ne dolazi u Milan, ali se vraća Pato?

Brazilac na meti bivšeg kluba

Ibra ne dolazi u Milan, ali se vraća Pato?

E. Čaušević

Brazilski napadač Alexandre Pato već dvije sezone nastupa u kineskom Tianjin Quanjianu, ali pojaveli su se špekulacije da bi se mogao vratiti u Evropu.

Nedavno su se pojavile špekulacije da bi se Zlatan Ibrahimović mogao vratiti u Milan nakon sezone u MLS-u, no švedski napadač je to demantovao i poručio da ostaje u Sjedinjenim Američkim Državama. Rossoneri očito žele u januaru dovesti pojačanje u napadu i okrenuli su se sada još jednom bivšem igraču.

Radi se o Patu koji već dvije godine igra u Kini, a s Milanom se povezivao i prošle zime. Brazilac s kineskim klubom ima ugovor do kraja 2019. godine i navodno Milan je spreman da ga kupi, ali pod jednim uslovom.

Rossoneri su ostvarili kontakt s Patom koji nema ništa protiv povratka u ovaj tim, no da bi se to ostvarilo morat će pristati na smanjenje plate. Naime, trenutno ovaj 29-godišnji napadač u Kini godišnje inkasira oko devet miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pato je u Milanu proveo šest sezona i uspio je postići 63 gola u dresu ovog kluba s kojim je osvojio i Scudetto. U Kini je odigrao 59 utakmica i postigao 36 golova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi