Kraj nade za Bolta: Tražio je milionski ugovor, Australci mu nudili "siću"
Svjetski rekorder na 100 i 200 metara jednostavno je tražio previše novca i dileme nakon svega u australskom timu nije bilo (Foto: EPA)

Napušta Australiju

Kraj nade za Bolta: Tražio je milionski ugovor, Australci mu nudili "siću"

Midhat Šljivak

Usain Bolt neće igrati fudbal u australskom timu Central Coast Mariners.

Prethodnih mjeseci najbrži čovjek svijeta je trenirao sa ovom ekipom, ali su pregovori oko ugovora propali i Bolt neće potpisati za ovaj tim.

Bolt je tražio ogroman novac. Želio je ugovor od 1,8 miliona eura, ali mu je rukovodstvo kluba spremno platiti samo 95.000 eura.

Naravno, ova ponuda je odbijena i Bolt više neće biti dio trening ekipe CC Marinersa.

"Hvala klubu, igračima i navijačima koji su me sjajno prihvatili. Klubu želim uspjeh u nastavku sezone", kratko je rekao Bolt.

Bolt je atletiku napustio 2017. godine i od tog trenutka se 32-godišnji Jamajčanin želi isprobati u fudbalu.

Top Komentari

Kontra
*ebes fudbal kad se Boltu nudi toliki novac...
9 0
Zoilomas
Mozda I ne voli fudbal toliko koliko nas je namazao da voli igrati. Pare cine svoje.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi