Kraj neizvjesnosti, Oblak potpisao!

Otkupna klauzula 120 miliona eura

Kraj neizvjesnosti, Oblak potpisao!

Ono što se prethodnih sedmica najavljivalo, danas je dobilo službeno potvrdu - Jan Oblak ostaje u Atleticu!

Slovenac već dugo vremena slovi za jednog od najboljih golmana na svijetu, za njegove usluge se interesuju brojni velikani, međutim njegova budućnost je definitivno u Atleticu. Oblak (26) nema namjeru da mrda iz Madrida, a niti Jorgandžije žele ostati bez njega.

Tako je Oblak danas i definitivno potpisao novi ugovor s Atleticom, prema kojem će na Wanda Metropolitanu ostati sve do 2023. godine, uz godišnju plaću od 10 miliona eura.

Eminentni As piše kako u Oblakovom ugovoru stoji klauzula po kojoj će Atletico morati da prihvati ponudu od 120 miliona eura ukoliko se pojavi kupac. Ako bi neki klub aktivirao klauzulu u ugovoru Slovenca, on bi postao najskuplji golman na svijetu.

Oblak je dio Atleticove porodice postao 2014. godine nakon što je prethodno nastupao za Benficu, a sa madridskim klubom je u proteklom periodu osvojio Ligu Evrope, Super kup Evrope, te Super kup Španije. Nastupio je također i u finalu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi