Kraj sage: Messi produžio ugovor s Barcelonom!

Ostaje do 2021. godine

Kraj sage: Messi produžio ugovor s Barcelonom!

Endin Čaušević, foto: EPA

Navijači Barcelona od danas mogu mirno da spavaju jer je konačno riješena saga oko novog ugovora Lionela Messija.

Katalonski klub je ljetos objavio na svojoj stranici da je Messi produžio ugovor s Barcelonom, ali se na kraju ispostavilo da to nije istina. Argentinac je imao ugovor do kraja ove sezone, te pravo da pregovara s drugim klubovima početkom naredne godine.

Međutim, čelni ljudi Blaugrane uspjeli su da riješe najveći problem, te da danas na najbolji mogući način obraduju svoje navijače. Naime, Messi je zvanično danas produžio ugovor s Barcelonom do ljeta 2021. godine, a katalonski klub je to potvrdio na svom Twitter profilu. Otkupna klauzula u njegovom ugovoru iznosi nevjerovatnih 700 miliona eura.

"Debitovao je prije 4.788 dana, odigrao je 602 utakmice, postigao je 523 gola, Osvojio je 30 trofeja. Priča se nastavlja", poručili su iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti