Kraj velikim greškama: VAR sistem i u Španiji

La liga uvodi tehnologiju

Kraj velikim greškama: VAR sistem i u Španiji

M. Šljivak

Predsjednik La Lige Javier Tebas najavio je uvođene VAR sistema i u Španiji.

Rukovodstvo španskog lige na čelu sa Tebasom odlučili su da uvedu tehnologiji na svoje utakmice, a VAR će se po prvi put u upotrebi pojaviti na utakmicama Kupa kralja ove jeseni.

Jedan od stadiona na kojem će se uvesti sistem sigurno će biti Atleticov Wanda Metropolitano i to u uzvratnom meču Atletica i Elchea.

Također, očekuje se da će sistem biti postavljen i na utakmicama Reala i Barcelone, pa će sudije imati mnogo bolje mogućnosti za donošenje pravih odluka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

VAR sistem se već uveliko koristi u Njemačkoj i Italiji, dok Englezi za sada imaju samo tehnologiju koja sudijama javi kada lopta pređe gol-liniju.

Svaka bolja liga ima ovaj sistem, Španci su se do sada opirali bilo kakvoj tehnologiji, ali je rukovodstvo La Lige odlučili da smanji broj grešaka u utakmicama i odlučili su se polako uvoditi VAR sistem.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi